What About Love- 10

Tidigare kapitel: 

‘’Sist men inte minst, Vanessa Butler. Kan du vara snäll och komma fram med din bild du ritade idag?’’Jag gick fram och lämnade den till min bildlärare och gick sen tillbaka och satte mig på min plats bredvid Mabel.'’Du har utvecklats väldigt mycket! Jag är väldigt imponerad över dig och om du fortsätter såhär, så kan jag säga att du kommer att behöva ha ett eget betyg, eftersom du har högsta redan nu.’’Jag har alltid trivts som bäst med pennan i handen. Det var en av dem sakerna som gjorde mig till mig själv.
________________________________________________________________________________________

 

"Vi önskar våra sista års elever ett stor lycka till i framtiden. Vi alla hoppas att ni får en bra framtid! En applåd för våra sista års elever!" Ropade rektorn ut i mikrofonen och alla bröt ut i applåder och busvisslingar.

"Sen vill vi tacka alla våra andra elever och vi önskar dem välkomna tillbaka nästa år! Ett extra lycka till säger vi till våra underbara tjejer i F96 laget som ska till Spanien precis när skolan ska börja igen! Lycka till tjejer och spela precis så som ni brukar göra!" Om det var möjligt för med applåder, så blev det så nu.


"Grattis storebror! Skit vad skönt för dig att gå ut skolan!" Utbrast jag. Jag och Ryan hade gått med våra klasser efter skolavslutningen och inte förens nu, tre timmar sedan träffats. Jag hade inte varit med min klass så länge, men Melker gänget och tjejgänget hade åkt till stan för att ta en fika för att jag sedan skulle åka hem, i lagom tid till innan gästerna kom. Våran släkt på både ammas och pappas sida var här tillsammans med Chaz och Justins familjer. Det skulle vara en examen fest för Ryan.

"Vad bra att du är hemma Nessa! Du ska ha den klänningen va? Mormor kommer tycka den är så fin!" Sa mamma.

Jag nickade och hjälpte till med att kära grönsakerna sedan. Bara några minuter så var allting klart. Några ynka sekunder efter, så plingade det på dörren. Kvällen skulle bli lång.


Gästerna började en efter en att säga adjö och lämna huset. Det var endast mormor, morfar, farmor, farfar, Somers familj, Pattie och Justin kvar. Både mina morföräldrar och farföräldrar skulle sova kvar här under natten. Jag gäspade stort och reste mig upp. Klockan var halv två på natten.

‘’ Godnatt allihopa!’’  utbrast jag och vinkade mot alla och började sedan gå upp för trapporna.


Jag gick ner för det sista trappsteget i trappan och möttes direkt av en doft av pannakakor, det hördes röster från uterummet, så det var dit min steg styrdes. Där ute satt mamma,pappa,Ryan,mina morföräldrar och mina farföräldrar. Det stora bordet var uppduckat med väldigt mycket frukost. Allt från bullar till pannkakor till flingor till bär. Där fanns verkligen allt möjligt att välja mellan. Jag slog mig ner på den lediga platsen mellan mormor och farmor. Jag plockade åt mig olika bär och bredde en bulle med smör och skinka på och hällde upp apelsin juice i mitt glas.

"Vad ska du göra idag Vanessa?" Frågade mamma mig.

"Inget speciellt, packa och sola hade jag tänkt. Vad ska ni göra?" Svarade jag.

Imorgon skulle våran familj, tillsammans med Chaz familj och Justin och hans mamma åka till sommarstugan. Jag skulle komma till dem lite senare på dagen, eftersom vi hade förmiddagsträning på fotbollen.

"Vi ska precis som du packa men sen så hade vi tänkt att vara vid poolen och grilla lite till lunch innan mormor,morfar,farmor och farfar åker hem." Sa mamma. Jag nickade mot henne och åt snabbt upp min frukost och sen gå upp på mitt rum och packa. Det gick väldigt snabbt att packa, eftersom jag hade en bild i mitt huvud på exakt vilka kläder jag skulle ha med mig. Så en halvtimme senare så satt jag i en solstol vid våran nergrävda pool i min rosa bikini. Resten av släkten badade eller solade dem med. Jag tog sista tuggan på min jordgubbe och la mig ner på solstolen och stängde mina ögon. Det var väldigt varmt ute och ingen blåst, så jag kände hur solen låg vilandes på min kropp. Mamma hade tjatat på mig så mycket om att jag skulle ta solkräm så tillslut så hade hon själv smört in mig med solkräm. Mormor som låg bredvid mig vände huvudet mot mig och vi började prata.

"Hur går det med kärleken nudå gumman?" Frågade mormor.

"Jag och Melker har blivit vänner igen men det är ingen speciell kille." Sa jag och kollade på mormor.

Jag såg hur hon snörpte på läpparna. ‘’Ingen speciell alls? Ingen som du känner lite extra för?’’

‘’Nej, ingen kille alls. Jag ska försöka att bara fokusera på familjen, vännerna och fotbollen den här sommaren. Men jag ska ju på fotbollsläger med en massa fotbolls killar, så det kanske kan bli något.’’ sa jag samtidigt som ett flin letade sig fram på mina läppar.

‘’ Det är bra Nessa! Ta dem med storm. Om du har den här bikinin så kommer killarna att bli tokiga och bråka om dig.’’ utbrast mormor.

Jag skrattade och skakade på huvudet. Jag och mormor har det speciella bandet mellan oss. Vi kan prata om allting, killar, vänner, kläder och till och med om sex. Det var väldigt pinsamt att prata om sex, men det var skönt att ha den säkerheten att kunna prata med någon om det.

‘’Vad tycker du om Justin då? Han har verkligen blivit snygg!’’ frågade mormor.

‘’Vi har blivit vänner. Under den tiden när jag och Melker gjorde slut och Selena och Justin gjorde slut, så stöttade vi varandra väldigt mycket. Jag var med honom i Los Angeles när han gjorde slut med Selena. Det kändes väldigt skönt att ha honom att prata med när jag och Melker gjorde slut. Han förstog på ett helt annat sätt. Samtidigt som det var väldigt skönt att ha en kille att prata med, för att han kunde berätta hur det var Melker reagerade och varför han gjorde så. Jag kan absolut inte prata med sådant med Ryan eller Chaz. Ryan vill bara strypa alla killar som gör något dumt mot mig och Chaz berättar allting för Ryan.’’

‘’Det var ju bra att du hade Justin att prata med, även fast Ryan nog vill veta vad som händer i ditt liv.Så förstår jag honom att han vill strypa alla killar som är dumma mot dig, tro mig det vill både din morfar,farfar och pappa också. Du har fyra killar som är väldigt rädda om dig. Sen ska vi ju inte tala om hur mycket både jag, din farmor och mamma vill strypa killarna som sårar dig och gubbar som kollar efter dig på stan. Ta det till dig och stå på dig nästa gång något händer. För hur det än slutar så har du en underbar familj och underbara vänner som kan hjälpa dig.’’

Jag kramade om mormor hårt. Jag var så tacksam att ha hela min underbara familj.


‘’Jag kommer att sakna dig så mycket mormor.’’ mumlade jag mot hennes axel.

Vi stog alla samlade på framsidan av trädgården för att ta förväl av mormor,morfar,farmor och farfar. Det skulle dröja ett tag tills vi skulle träffa dem igen. Det var alltid jobbigt att ta förväl av dem, men den här gången var det extra jobbigt. Mormor och morfar skulle åka till Indien i fyra veckor nästa vecka och farmor och farfar skulle åka till Spanien i tre veckor nästa vecka. Sen så när vi kommer hem från stugan, så skulle det vara en vecka kvar tills jag ska på fotbollsläger, så jag skulle inte träffa dem på väldigt länge.

‘’ Jag kommer sakna dig med gumman! Men du ska se att tiden går snabbt.’’

Vi drog oss ifrån varandra och dem satte sig i sina bilar. ‘’Se nu till att få någon riktig snygging på lägert Vanessa! Kanske Melker? Med tanke på att ni var otroligt fina tillsammans!’’ ropade mormor genom det öppna fönstret och sedan så körde dem iväg. Vi vände oss om och gick runt på baksidan och satte oss på solstolarna vid poolen.

‘’Vi åker här ifrån klockan sju på morgonen imorgon, ska vi ta med dina väskor då?’’ frågade mamma mig. Vi låg på solstolarna bredvid varandra med blickarna vilande på pappa och Ryan som kastade boll till varandra i poolen.

‘’Ja det kan ni göra! Min träning börjar tio  och slutar ett . Jag duschar och sådant där och sen går mitt tåg två och jag är framme klockan tre.’’

Mamma nickade. ‘’ Har ni träning själva eller ska ni träna med någon annan?’’

‘’ 95:killarna ska träna med oss och sen så har vi två tjejer från Toronto som ska träna med oss några gånger. ‘’

De två tjejerna har varit med på en av våra träningar för någon månad sedan. Det var väldigt konstigt att ha två helt okända tjejer med på våran träning och att vi var motspelare var ännu konstigare. Vi har inte spelat och gått igenom saker som vi tänker på med när vi spelar matcher. Allt för att dem inte ska lära sig det och spela så. Så vi har inte så hårda och viktiga träningar när dem är här. Det gäller att tänka bra när det handlar om fotboll och konkurrenter. Vi vill ju inte förlora bara för att något annat lag kan våran teknik.


‘’ Godmorgon ungdomar! Idag så har vi våra två elever från Toronto här och 95:killarna. Eftersom vi är så många och det är så varmt, så kör vi lite lugn träning idag. Vi ska para ihop er fyra och fyra och sedan så ska ni fyra träna på era olika positioner. Men först så börjar vi med att jogga två varv runt om planen. Butler, du stannar kvar här ett varv och följer med på det sista varvet sen!’’ sa våran tränare och alla utom jag och tränarna började jogga i ett lugnt tempo.

‘’ Dem två tjejerna spelar topp. Du och Emma spelar topp men Emma är inte här idag, så du och Melker kommer att vara med dem två. Känns det okej eller vill du vara med dem andra tjejerna i ditt lag och spela lite mer avancerat?’’  frågade en av mina tre tränare.

‘’ Jag är gärna med Melker och dem två. Hur ska vi spela idag med dem då?’’

‘’ Spela lite lätt och ta det verkligen försiktigt med din fot. Direkt när du börjar känna efter, så gå åt sidan och vila.’’

Jag nickade och såg hur dem två lagen kom mot mig. Jag gjorde mig redo och sprang sedan fram längst fram bredvid Melker. ‘’ Hej kompis!’’ utbrast han flåsandes.

Jag skrattade. ‘’Redan ansträngd? Jag tycker att vi höjer tempot lite, ni går nu.’’

‘’Vi höjer tempot till jogging iallafall? Ni går ju!’’ ropade jag till allihopa. Dem grymtade men följde ändå efter oss.


‘’ Ni var otroligt duktiga idag, trots värmen! Gå nu och ta en dusch och njut sedan av solen idag!’’ sa våra tränare och släppte iväg oss för att duscha.

Vi tog våra väskor och gick sen i en klunga båda två lagen upp till huset.  

Inne i omklädningsrummet så klädde vi alla av oss och gick sedan in i duschrummet. Jag duschade av mig och tvättade även mitt hår. Det gjorde jag efter varje gång jag hade tränat. Annars kände jag mig otroligt äcklig eftersom man svettades i hårbotten.


 

Ett par tajta jeanshorts i ljust tyg med nitar på ena benet och en svart t-shirt, ett par ballerina skor på fötterna,  håret nersläppt och ett par pilotsolglasögon från Ray Ban stog jag och väntade på tåget. Min fotbollsväska hängde på min axel och hörlurarna satt i mina öron och spelade min sommar playlist. Tåget rullade in framför mig och dörrarna öppnades. Jag gick in genom dörrarna och möttes av en svalluft. Snabbt hittade jag en plats på det halvfulla tåget och satte mig ner längst in mot fönstret och väskan bredvid mig. Jag höjde musiken ett snäpp samtidigt som tåget började rulla.


Tåget susade förbi skogar efter skogar och stannade på dem få stationer. Timmen jag skulle sitta här, gick fort och det dröjde inte alls länge förens jag satt bilen bredvid pappa påväg till stugan.

‘’ Är du nyfiken på hur det ser ut där?’’ frågade pappa mig.

Jag nickade, jag var väldigt nyfiken. ‘’Ja, jag är väldigt nyfiken. Ska jag dela rum med någon?’’ frågade jag.

‘’Nej, du har ditt eget rum. Du kommer älska det. Mamma har inrett det precis så som du har sagt att du skulle vilja ha ditt rum hemma.’’

Vi körde genom skogen och snart uppenbarades det sig en stuga. Den var stor och målad i rött och vitt. Den låg på en gräsmatta med skogen på baksidan och på framsidan ett stort uterum, trädäck som gick från huset, runt den nergrävda poolen och ut en bit. Ett bord stog placerat på trädäcket och stolstolar var placerade runt om poolen. Nedanför trädäcket så var det en liten bit gräsmatta och efter gräsmattan så kom det en kort sandstrand och sedan ett blått hav. Det var så vackert. Pappa parkerade bilen vid dem andra bilarna och vi gick ut. Värmen slog oss när vi öppnade bildörrarna. Jag hängde min fotbollsväska på axeln och började gå mot poolen där jag såg att alla solade eller badade. Blickarna vändes mot mig och ett leende formades på mammas läppar.

‘’VANESSA!’’ skrek Candice och kom springandes  mot mig. Jag fångade henne i mina armar och lyfte upp henne. Jag släppte ner Candice när jag närmade mig mamma.

‘’Hej mamma!’’ sa jag och kramade om henne.

‘’ Hej gumman!’’ sa hon och reste sig upp och tog mig i handen och ledde mig in i stugan. Mamma gick så fort att jag inte hann se hur stugan såg ut inomhus. Vi kom fram till en vit målad dörr och mamma öppnade den. Jag möttes av en chock. Shit.

____________________________________________________________________________________________
Vad blir hon chockad av? Är något speciellt innanför dörren? Är det ett speciellt rum? Vad tror ni?!
 
Femton dagar har det dröjt för detta kapitel att komma ut. Jag är så ledsen <3 
Dagens fråga: Tycker du att Vanessa och Justin ska bli bästa vänner? Eller bara vänner? Och ska dem umgås med Justin's vänner i LA något senare? Och ska dem umgås med Vanessas vänner? :) 
 

Kommentarer
Postat av: Ida

Oh my god. Du får inte sluta så. Inte ok. Men det var jätte bra.
Svar: vet inte riktigt. Svårt att säga. Men jag tycker att de ska umgås med Justin's friedos.

2013-12-15 @ 23:20:38
URL: http://idabergstedt.horseworld.se
Postat av: Anonym

Så sjukt bra! Jag tycker att vanessa och hennes vänner tillsammas med justin ryan och chaz ska göra nåt roligt på
Sommarlovet tillsammans XD

2013-12-15 @ 23:43:18
Postat av: Fanny

Jag älskar verkligen den här novellen och jag tycker att du skriver väldigt bra. Jag tycker att det är så kul att hon har en familj hon står nära och så!
Men jag tycker att du skulle kunna skriva lite mer detaljerat i fortsättningen för det här kapitlet gick väldigt fort eller vad man ska säga.
Men det är verkligen en amazing novell så om du känner att det blir för jobbigt att skriva detaljerat så ska du inte göra det.

2013-12-16 @ 20:37:43
Postat av: Hedvig

Jag tycker bara vänner, IFALL det skulle bli något romantiskt sen... Blir mer nartuligt dåå;) Bästa kapitlet!

2013-12-19 @ 20:26:33
URL: http://blondinerna.horseworld.se
Postat av: Anonym

bästa vänner och sedan bli tsm! helst så ska dom få känslor för varandra ganska snabbt men inte bli tsm först efter minst 7 kapitel efter att dom fått känslor för varandra! det hade varit kul om dom hade umgåts lite med varandras vänner och att Selena och vanessa blir jätte bra kompisar'

2013-12-19 @ 20:46:44
Postat av: Anonym

Jätte bra

2013-12-20 @ 17:04:12
Postat av: Tina

Alltsåååå dina kapiteeel!! Så bra!
Svar: bästa vänner ju! Mer spännande att se hur de långsamt blir mer och mer beroende av varandra :) <3

2013-12-20 @ 18:20:54
URL: http://tinus.forme.se/
Postat av: Vicky

ÅHH VA BRA LÄNGTAR TILL NÄSTA:)

2013-12-22 @ 12:07:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback